GRATIS FRAGT TIL PAKKESHOP

Biodiversitet

I foråret tog jeg en test på nettet som ville fortælle i hvilken grad vores grund hjælper den stærkt nedadgående biodiversitet. Jeg havde det ikke godt med, hvis vores have ikke også var venlig overfor de små dyr. Haven scorede vist 20 point ud af 50. Ikke særlig imponerende. Det talte positivt at vi har en lille sø til padderne, at vi ikke sprøjter, at vi lader græsset gro i en del af haven, at der er mange fuglekasser og at vi har en mark med mange forskellige grøntsager i.


Forhaven i juli. Et summende og duftende levested for forskellige græshoppe-arter, myretuer mm.

Der var meget i testen, som jeg gerne ville, men ikke kunne, svare ja til, fx at have en masse dødt træ liggende i haven og at have store tætte buskadser og et stengærde. Testen inspirerede mig derfor til at bestille en trailer med gamle træstubbe fra skoven, så småkrybene ville få nogle nye levesteder i dem.

Testen gjorde mig bevidst om at jeg kunne blive bedre til at dele vores grund med dyrene. Blandt andet derfor ombestemte vi os i fht. taget på det nye værksted og cykelskur. Nu får det et grønt tag i stedet for tagpap. Jeg kan anbefale at tage en test for at få inspiration. Søg på nettet efter “test biodiversitet have”. God fornøjelse!


Vi har set tre forskellige slags græshopper i det høje græs i forhaven i år – det er virkelig en fryd at høre dem i græsset som noget af det første, når vi kommer hjem, juli 2019