GRATIS FRAGT TIL PAKKESHOP

Derfor vil du i gang – for din egen og familiens skyld


Vi tynder ud i gulerødderne. Juli 2019

Det kan være uinspirerende at have en kedelig have. Jeg synes, vores have var ret kedelig at være i, da det meste af den var en græsplæne. Vi brugte derfor heller ikke haven særlig meget. Vi var mest indenfor. Nogle gange skulle en af os voksne derud for at slå græs eller klippe hæk og så var der nogle gange et barn som små-kedede sig ved siden af. Og andre gange var det omvendt; et barn ville fx spille fodbold, og når barnet bagefter ville lege videre selv, var der ikke rigtig noget for den voksne at give sig til derude. Så kunne man bare stå der og vente til man kunne gå indenfor igen.

Med forstadsfarming har vi skabt en anderledes situation. Vi er mest udenfor. Der er hele tiden noget både børn og voksne kan lave i haven. Morten og Luca tager tit høns op og aer dem for at de bliver mere tamme. Og vi henter friske æg, kigger ind i drivhuset efter røde tomater, vander en plante som hænger lidt, går ind på jordbærstien efter bær osv. Der er altid sket noget nyt i en livlig og frodig have såsom nye larver i kålen, som hønsene lige kan få.


Marken i maj. Smukke Luca er her fanget på et billede. Det er hans fortjeneste at hønsene er så tamme. Foto: Søren Ryge (20. maj 2019)

Det er de herligste, ægte, nærende og nærværende aktiviteter der opstår af at dyrke jorden sammen. Pludselig lokker haven vores familie udendørs mange timer om dagen, og fra solen står op til den går ned i weekenderne. Jeg elsker at begynde min lørdag eller søndag med at lave et bål.


At drikke sin morgenkaffe ved bålet i weekenden mens solen står op…. <3 Forår, 2019


Sophias udekøkken og restaurant, forår 2019


Morten har klippet troldhaslen til en troldehule hvor man kan spise is i skyggen. Sophia og Moster. Juli 2019


Glory og Morten. Når Glory har lagt et æg kommer hun stolt ud af redekassen og det kan naboerne høre. Juli 2018