GRATIS FRAGT TIL PAKKESHOP

Vores syn på jorden og det at dyrke jorden

Konventionelt landbrug kan være ensbetydende med forurening af grundvandet, udpinede jorde, truede dyrearter… Men i sin egen baghave kan man lave et lille bitte delvist selvforsynende “landbrug” hvor jorden er naturligt frugtbar og hvor insekter og fugleliv trives. 

Da jeg var barn og besøgte smukke gårde på Fyn og i Jylland var det den mest naturlige ting i verden at man som landmand sprøjtede sine marker. Jeg skænkede det aldrig en bekymret tanke. Jeg havde fra barns ben lært at mærke glæde og respekt ved synet af en velsprøjtet mark uden en eneste ukrudtsplante. I barndommen var et konventionelt landbrug bare skønt. Som så mange andre er jeg senere blevet bevidst om nogle af ulemperne. Som voksen, begyndte jeg at savne synet af vilde harer og hjorte i skovkanten, en luft fuld af insekter og hvirvlende sommerfugle, duften af vilde blomster og lyden af fuglefløjt. Så jeg fik ikke lyst til at have et stort landbrug, men derimod lige netop det vi har plads til i vores baghave. Og nu kan jeg se at vi giver et andet billede af naturen, miljøet og måden at dyrke jorden på videre til vores børn 😊